Izvještaj o završetku projekta “Živi svijet Kamenoloma”

Zadatak kakanjskih radioamatera je bio da putem radio talasa u kontaktu sa drugim radio amaterima u svijetu prezentiraju projekat Tvornice cementa Kakanj i grupacije HeidelbergCement – Živi svijet kamenoloma. Projekat je izazvao veliki interes kao i mogućnost da svako ko uradi vezu sa Radio klubom u Kaknju dobiva posebnu QSL kartu, a oni koji hoće više mogli su da osvoje i prestižnu diplomu (Certificate).

U peridu od 15.09. do 15.11. 2016. godine ukupno je urađeno 5.201 veza sa radioamaterima iz čitavog svijeta , sa 467 prefiksa i 85 država u svijetu. Najviše je urađeno veza sa radioamaterima : Italije 742, Rusija 477, Njemačke 381, Ukrajine 288, Španije 266 , Poljska 263 veze Svakako je vrijedno napomenuti da je naša stranica na svjetskom portalu QRZ.com za dva mjeseca imala više od 20.000 pregleda.

Radioamateri koji su dali veliki doprinos u realizaciji ovog projekta, kojim je predstavljen HeidelbergCement i Tvornice cementa Kakanj, kakanjski radio klub, Kakanj i draga nam Bosna i Hercegovina su: Rasmin Čolak E73CRK, Benjamin Memčić E73BEN, Emin Šehić E71CQ Amar Smolo E71SA , Muhamed Fejzović E73MDZ , Saida Kićo E75SDK , Aida Kićo E73ADI kao i predsjednik Kluba Hajrudin Kubat E73KH.

Predstoji sumiranje rezultata , distribucija QSL karti, diploma ( certificate) za one koji su po propozicijama uradili po pet veza na različitim frekvencijama i vrsta rada.Do sada je na adresu menadžera ovog takmičenja pristiglo oko 80 zahtjeva za specijalnu diplomu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*